Verhuur en verkoop van professionele chocolade fonteinen
 

Nieuws


 

16-03-2013:  Recepten voor een zomerse paasbrunch

chocolade-paasbrunch.jpg

Vijf eenvoudige recepten voor een heerlijk paasbuffet

Paastaart met kaas, ham en salami

Nodig voor zes personen
- voorgemaakte kruimel- of bladerdeeg
- 1/2 kopje ricotta
- 1/2 kopje gemalen mozzarella
- 1/4 kopje gemalen parmezaan
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 200 gram fijne biologische salami, in blokjes gesneden
- 200 gram gekookte biologische ham, in blokjes gesneden
- 1/2 koffielepel nootmuskaat
- 3 eieren
- zout en peper

1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de eieren, ricotta, mozarrella, parmezaan, nootmuskaat, zout en peper in een kom en meng. Roer er dan langzaam de salami en de ham door. Leg de deeg in een bakvorm en giet het mengsel er langzaam in. Werk eventueel af met de restjes geraspte kaas.
2. Bak 35 tot 40 minuten zodat de bovenkant goudbruin is. Laat vijf minuten afkoelen, versier met peterselie en serveer warm.

Eieren in pikante tomatensaus

Nodig voor vier personen
- 2 kopjes fijngehakte tomaten, ontpit
- 2 kopjes passata
- 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
- 1/2 koffielepel fijngehakte rode peper
- 1 koffielepel zout
- 4 grote eieren
- 1/2 kopje gemalen parmezaan
- 4 sneden boerenbrood met boter

1. Verwarm de oven op 180 graden. Meng de passata met de tomatenstukjes en giet in een ovenschaal. Roer er basilicum, rode peper en zout door. Breek de eieren over de saus, enkele centimeters van elkaar.
2. Bak de schotel 22 tot 24 minuten, tot het eiwit helemaal gestold is. Sprenkel kaas over de eieren en zet de oven in braadstand. Braad een halve minuut tot de kaas gesmolten is. Serveer met boerenbrood.

Toast met bosbessen

Nodig voor zes personen
- 6 sneden dik gesneden wit brood
- 2 eetlepels boter
- 8 grote eieren
- 3 kopjes melk
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 koffielepel vanillesuiker
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielepel zout
- 1 kopje bosbessen

1. Boter een ovenschaal in en schik er de sneden brood in, ze mogen overlappen
2. Meng eieren, melk, suiker, vanille, kaneel en zout in een grote kom. Giet het mengsel gelijkmatig over de sneden brood en druk aan, zodat het brood helemaal doordrenkt wordt. Sprenkel de bosbessen erover en laat minstens 5 uur intrekken.
3. Verwarm de oven op 200 graden. Bak veertig minuten tot de toast goudbruin is.

Spritzer met aardbeien

Nodig voor acht personen
- Een bakje aardbeien, gekoeld
- Het sap van een halve citroen
- 2 flessen appelcider of champagne

1. Giet het citroensap en de aardbeien in een blender en pureer tot ze vloeibaar zijn.
2. Verdeel de aardappelpuree in acht middelgrote glazen. Giet er appelcider of champagne bij en dien onmiddellijk op.

Milkshake met chocoladestukjes

Nodig voor vier tot zes personen
- 2 kopjes melk
- 1/2 kopje chocoladesiroop
- 2 bevoren bananen
- 1/4 kopje chocoladeschilfers

1. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer twee minuten. Giet in glazen en serveer met brede rietjes. 


meer nieuws:

 
News 04-09-2014: Nieuw in verhuur: popcornmachine! »
News 17-07-2014: Chocoladefonteinen voor Tomorrowland »
News 07-08-2013: Belg verorbert jaarlijks 8,3 kg chocolade »
News 03-04-2013: Reserveer tijdig een chocoladefontein voor uw communiefeest »
News 30-03-2013: Chocoladefontein tijdens Paasweekend in Sint Katelijne Waver »
News 27-03-2013: Chocolade doet ons lachen »
News 16-03-2013: Recepten voor een zomerse paasbrunch »
News 08-03-2013: Onze grote chocoladefontein op Studio TVL in Limburg »
News 12-02-2013: Louboutins uit chocolade »
News 05-02-2013: Postzegel met chocoladesmaak »
News 25-01-2013: Vlaming vond befaamde Magnum-ijsje uit »
News 23-01-2013: Belgen vechten voor eigen chocolade »
News 08-01-2013: Chocolate Hammer Box »
News 12-09-2012: Belgische praline viert honderdste verjaardag »
News 01-06-2012: Een chocoladefontein voor Debby Pfaff »
News 29-05-2012: Een chocoladefontein op elke kamer »
News 26-05-2012: Heerlijk genieten in chocoladeland »
News 22-05-2012: Een lekkere chocolade-gezondheidskuur »
News 18-04-2012: Chocolade proeven in heel Europa »
News 09-03-2012:  Pure chocolade is superfood »
News 08-02-2012: Chocolade biedt echt troost »
News 04-02-2012: Chocoladefontein Colmar restaurants »
News 03-02-2012: Kneedbare chocolade die niet smelt »
News 24-01-2012: The Body Shop Chocomania »
News 20-01-2012: Chocolate fountain this Valentine »
News 04-01-2012: Chocoladereep met aardbeien »
News 15-12-2011: Chocolade relatiegeschenken, logopralines, bedrukte chocolade »
News 14-12-2011: 10 chocolade weetjes »
News 13-12-2011: Eigenschappen van chocolade »
News 13-12-2011: Chocolade cupcakes »
News 12-12-2011: Wat je nog niet wist over chocolade »
News 04-12-2011: Chocolade als afrodisiacum »
News 03-12-2011: De chocoladehemel genaamd: Choccywoccydoodah »
News 03-12-2011: IJstaart met chocolade en mandarijn »
News 01-12-2011: Callebaut wint FiE Excellence Award »
News 01-12-2011: Sint ijvert voor eerlijke chocolade »
News 05-11-2011: De hoofdstad van de chocolade viert feest »
News 04-11-2011: Haute couture versmolten met chocolade »
News 14-06-2011: Vijf decadente Eurotripjes voor chocoholics »
News 01-06-2011: Volg chocolade-fonteinen.be op Facebook »