Verhuur en verkoop van professionele chocolade fonteinen
 

Nieuws


 

03/12/2011:  IJstaart met chocolade en mandarijn

ijstaart-met-chocolade-en-mandarijn.jpg

Voor dit recept van patissier Joost Arijs maak je eerst een sorbet van mandarijn, daarna chocolade-ijs en ten slotte chocoladebiscuit om het geheel af te werken. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit heerlijke dessert maakt.

Sorbet van mandarijn

Ingrediënten (voor 4 personen):

4 klontjes suiker
4 mandarijnen
4,5 cl water
80 g suiker
25 cl mandarijnensap
4 g Mandarine Napoleon

Bereiding:

Wrijf de klontjes suiker tegen de schil van de mandarijnen. Breng de klontjes samen met het water en de 80 g suiker aan de kook. Giet de kokende suiker over het mandarijnensap. Mix de vloeistof met een staafmixer en laat afkoelen. Doe er de Mandarine Napoleon bij en bereid in de ijsmachine tot je een stevige sorbet krijgt. Lepel de sorbet in een halve bol met een diameter van 5 cm en vries in.

Chocolade-ijs

Ingrediënten:

25 cl volle melk
4 cl room
60 g suiker
50 g eidooiers
5 g chocolade( 70 %), in stukjes gehakt

Bereiding:

1. Kook de melk samen met de room en de helft van de suiker.

2. Meng de andere helft van de suiker met de eidooiers.

3. Giet, als de melk kookt, een deel van de melk op de dooiermassa. Giet deze massa bij de kokende melk en verwarm alles tot 85°C. Zo krijg je een crème anglaise. Giet die door een fijne zeef op de stukjes chocolade en meng alles goed. Laat het mengsel een dag in de koelkast opstijven. Bereid het dan tot een stevig ijs in de ijsmachine en bewaar in de diepvriezer.

Chocoladebiscuit

Ingrediënten:

165 g marsepein
60 g bloemsuiker
1 ei
100 g eidooiers
50 g bloem
50 g cacaopoeder
150 g eiwit
60 g suiker
50 g boter

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Klop de marsepein samen met de bloemsuiker los, doe er het ei en de eidooiers bij en klop verder tot de massa als een lint van je klopper loskomt.

2. Zeef de bloem samen met de cacao.

3. Klop het eiwit op met de suiker tot sneeuw.

4. Meng de marsepein en de dooiermassa samen met het opgeklopte eiwit. Spatel de bloem en cacao door de massa en meng er de gesmolten boter onder.

5. Strijk de biscuit uit op een bakplaat met bakpapier. Bak hem gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en steek een taart uit met een diameter van 8 cm.

Opbouw

Neem een halve bol van 10 cm diameter en doe er het chocolade-ijs in. Duw er de halve bol mandarijnsorbet in en strijk toe met chocolade-ijs. Sluit af met de chocoladebiscuit. Zet gedurende 8 uur in de diepvriezer. Haal uit de vorm en werk af naar keuze.


meer nieuws:

 
News 04/09/2014: Nieuw in verhuur: popcornmachine! »
News 17/07/2014: Chocoladefonteinen voor Tomorrowland »
News 07/08/2013: Belg verorbert jaarlijks 8,3 kg chocolade »
News 03/04/2013: Reserveer tijdig een chocoladefontein voor uw communiefeest »
News 30/03/2013: Chocoladefontein tijdens Paasweekend in Sint Katelijne Waver »
News 27/03/2013: Chocolade doet ons lachen »
News 16/03/2013: Recepten voor een zomerse paasbrunch »
News 08/03/2013: Onze grote chocoladefontein op Studio TVL in Limburg »
News 12/02/2013: Louboutins uit chocolade »
News 05/02/2013: Postzegel met chocoladesmaak »
News 25/01/2013: Vlaming vond befaamde Magnum-ijsje uit »
News 23/01/2013: Belgen vechten voor eigen chocolade »
News 08/01/2013: Chocolate Hammer Box »
News 12/09/2012: Belgische praline viert honderdste verjaardag »
News 01/06/2012: Een chocoladefontein voor Debby Pfaff »
News 29/05/2012: Een chocoladefontein op elke kamer »
News 26/05/2012: Heerlijk genieten in chocoladeland »
News 22/05/2012: Een lekkere chocolade-gezondheidskuur »
News 18/04/2012: Chocolade proeven in heel Europa »
News 09/03/2012:  Pure chocolade is superfood »
News 08/02/2012: Chocolade biedt echt troost »
News 04/02/2012: Chocoladefontein Colmar restaurants »
News 03/02/2012: Kneedbare chocolade die niet smelt »
News 24/01/2012: The Body Shop Chocomania »
News 20/01/2012: Chocolate fountain this Valentine »
News 04/01/2012: Chocoladereep met aardbeien »
News 15/12/2011: Chocolade relatiegeschenken, logopralines, bedrukte chocolade »
News 14/12/2011: 10 chocolade weetjes »
News 13/12/2011: Eigenschappen van chocolade »
News 13/12/2011: Chocolade cupcakes »
News 12/12/2011: Wat je nog niet wist over chocolade »
News 04/12/2011: Chocolade als afrodisiacum »
News 03/12/2011: De chocoladehemel genaamd: Choccywoccydoodah »
News 03/12/2011: IJstaart met chocolade en mandarijn »
News 01/12/2011: Callebaut wint FiE Excellence Award »
News 01/12/2011: Sint ijvert voor eerlijke chocolade »
News 05/11/2011: De hoofdstad van de chocolade viert feest »
News 04/11/2011: Haute couture versmolten met chocolade »
News 14/06/2011: Vijf decadente Eurotripjes voor chocoholics »
News 01/06/2011: Volg chocolade-fonteinen.be op Facebook »