Verhuur en verkoop van professionele chocolade fonteinen
 

Nieuws


 

09/03/2012:  Pure chocolade is superfood

pure-chocolade-superfood.jpg

Chocolade onderdrukt een hardnekkige hoest, dat is het zoveelste bewijs dat deze lekkernij goed is voor je gezondheid. Daarom zeggen wetenschappers nu dat cacao ‘superfood’ voor je lichaam kan zijn. Als we de talrijke wetenschappelijke onderzoeken kunnen geloven, doe je er goed aan enkel nog voor de pure chocolade te gaan. Deze bevat een hele rits aan goede eigenschappen die niet te vinden zijn bij melk-, witte of gevulde chocolade.

Cholesterol

Pure chocolade verlaagt het cholesterolpeil. Deze gaat aderverkalking en de vorming van stolsels in het bloed tegen. Twee brokjes pure chocolade eten met een hoog cacaogehalte dringt hoge bloeddruk terug, doordat het de bloedvaten ontspant.

Antioxidanten

Chocolade is een belangrijke leverancier van mineralen, essentiële aminozuren en polyfenolen. De pure variant bevat zelfs meer antioxidanten dan blauwe bessen en groene thee. Zo wordt zelfs gedacht dat chocola de werking van insuline bij diabetici zou verbeteren.

Ingrediënten

Uit recent Brits onderzoek blijkt dat chocolade eten een hardnekkige hoest verzacht. Ooit werd het als een gezondheidszonde gezien, maar het bewijs groeit dat dit snoepgoed goed is voor je lichaam. Het bevat veel antioxidanten, deze schakelen vrije radicalen, stoffen verantwoordelijk voor het verouderingsproces, uit. Antioxidanten beschermen ook je huid tegen schade van de zon en geven een boost aan je cardiovasculaire gezondheid. Een ander weldoende ingrediënt is theobromine, wat goed is voor je zenuwsysteem. Het bestanddeel fenylethylamine zorgt dan weer voor een goed humeur.

Behandeling

Chocolade is zo goed, dat sommige dokters het nu als vorm van behandeling aanraden. Professor K.K. Atsina gebruikt al jarenlang cacaopoeder als behandeling voor een hoge bloeddruk en diabetes. Een andere wetenschapper Kwaku Addai raadt twee tot vijf porties cacaopoeder als bescherming tegen malaria. Professor en Brits oogchirurg Dan Reinstein moedigt zijn patiënten aan zoveel mogelijk chocolade te eten een half uur voor de operatie. “Mensen die cacao eten voor een operatie zijn minder gespannen, alerter en werken beter mee dan degenen die kalmeermiddelen krijgen. Met een ontspannen, aandachtige patiënt kan ik een routineprocedure in minder dan drie minuten verrichten. Dezelfde ingreep kan veel langer duren als de persoon gespannen is.”

Humeur

De Italiaanse professor Donatella Lippi: “De afgelopen jaren beschouwen artsen flavonoïden, die je in hoge concentraties in cacao vindt, als een natuurlijk antidepressiva. Het kan ook gebruikt worden om stoffen in de hersenen als serotonine en dopamine in balans te brengen. Deze zijn belangrijk bij het controleren van je humeur en dwangneurosen.”

Calorieën

Eén niet onbelangrijk nadeel: chocolade bevat een bom aan calorieën. Het suikerpeil en de hoeveelheid verzadigde en onverzadigde vetten is niet mis. Wees matig met het verorberen van al dat lekkers: per 100 gram neem je ongeveer 500 calorieën binnen.


meer nieuws:

 
News 04/09/2014: Nieuw in verhuur: popcornmachine! »
News 17/07/2014: Chocoladefonteinen voor Tomorrowland »
News 07/08/2013: Belg verorbert jaarlijks 8,3 kg chocolade »
News 03/04/2013: Reserveer tijdig een chocoladefontein voor uw communiefeest »
News 30/03/2013: Chocoladefontein tijdens Paasweekend in Sint Katelijne Waver »
News 27/03/2013: Chocolade doet ons lachen »
News 16/03/2013: Recepten voor een zomerse paasbrunch »
News 08/03/2013: Onze grote chocoladefontein op Studio TVL in Limburg »
News 12/02/2013: Louboutins uit chocolade »
News 05/02/2013: Postzegel met chocoladesmaak »
News 25/01/2013: Vlaming vond befaamde Magnum-ijsje uit »
News 23/01/2013: Belgen vechten voor eigen chocolade »
News 08/01/2013: Chocolate Hammer Box »
News 12/09/2012: Belgische praline viert honderdste verjaardag »
News 01/06/2012: Een chocoladefontein voor Debby Pfaff »
News 29/05/2012: Een chocoladefontein op elke kamer »
News 26/05/2012: Heerlijk genieten in chocoladeland »
News 22/05/2012: Een lekkere chocolade-gezondheidskuur »
News 18/04/2012: Chocolade proeven in heel Europa »
News 09/03/2012:  Pure chocolade is superfood »
News 08/02/2012: Chocolade biedt echt troost »
News 04/02/2012: Chocoladefontein Colmar restaurants »
News 03/02/2012: Kneedbare chocolade die niet smelt »
News 24/01/2012: The Body Shop Chocomania »
News 20/01/2012: Chocolate fountain this Valentine »
News 04/01/2012: Chocoladereep met aardbeien »
News 15/12/2011: Chocolade relatiegeschenken, logopralines, bedrukte chocolade »
News 14/12/2011: 10 chocolade weetjes »
News 13/12/2011: Eigenschappen van chocolade »
News 13/12/2011: Chocolade cupcakes »
News 12/12/2011: Wat je nog niet wist over chocolade »
News 04/12/2011: Chocolade als afrodisiacum »
News 03/12/2011: De chocoladehemel genaamd: Choccywoccydoodah »
News 03/12/2011: IJstaart met chocolade en mandarijn »
News 01/12/2011: Callebaut wint FiE Excellence Award »
News 01/12/2011: Sint ijvert voor eerlijke chocolade »
News 05/11/2011: De hoofdstad van de chocolade viert feest »
News 04/11/2011: Haute couture versmolten met chocolade »
News 14/06/2011: Vijf decadente Eurotripjes voor chocoholics »
News 01/06/2011: Volg chocolade-fonteinen.be op Facebook »