Vrijblijvende info: +32492851717 | info@chocolade-fonteinen.be
Exclusief verdeler Sephra België | Snelle verzending | Ruime voorraad

FAQ Chocoladefontein

Q? Is het moeilijk om de chocoladefontein zelf te installeren?
A. Een chocoladefontein zelf installeren is op zich niet moeilijk, maar er kunnen allerlei zaken mislopen indien je de richtlijnen niet exact volgt. De moeilijkheid zit hem vooral in het afbreken en afwassen van de chocoladefontein.

Q? Verhuren jullie chocoladefonteinen over heel Vlaanderen?
A. We hebben geregeld opdrachten om een chocoladefontein te installeren in Limburg (Hasselt, Sint-Truiden, Genk,…), Oost-Vlaanderen (Gent, Lokeren, Sint-Niklaas, Oostakker, …), West-Vlaanderen (Waregem, Roeselare, Oostende, Kortrijk,…) en Vlaams-Brabant (Leuven, Aarschot, Vilvoorde, Zaventem,…)

Q? Wat is de prijs van het brengen, opstellen, afhalen en schoonmaken?
A. Dit is steeds afhankelijk van de afstand vanuit Antwerpen. De prijzen beginnen vanaf 45 €.

Q? Hoe moet ik de chocolade smelten?
A. De chocolade kan je best op voorhand smelten au bain marie of in de microgolfoven. Opgelet, in de microgolfoven kan de chocolade verbranden. Het is belangrijk deze niet op vol vermogen te zetten, en om de 2 à 3 minuten de chocolade om te roeren.

Q? Smelten jullie de chocolade ter plaatse of in de chocoladefontein zelf?
A. Indien u heeft gekozen om het opstellen van de chocoladefontein door ons te laten utvoeren, komen wij steeds met gesmolten chocolade zodat de chocoladefontein onmiddellijk kan beginnen draaien. Indien u kiest om de installatie zelf te doen, kan je best de chocolade op voorhand smelten au bain marie of in de microgolfoven.

Q? Hoe lang kan de chocoladefontein blijven draaien?
A. Al onze chocoladefonteinen zijn van professionele kwaliteit, en kunnen uren en zelfs dagen blijven draaien. Desgewenst kan er ook chocolade bijgevulde worden.

Q? Hoe lang duurt het vooraleer de chocoladefontein in werking is?
A. Het opzetten van de chocoladefontein neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de aanwezige voorzieningen, zoals een stevige tafel, een stopcontact, en van de grootte van de chocoladefontein.

Q? Op welke temperatuur moet de chocoladefontein staan?
A. Chocoladefonteinen met digitale temperatuur zet je best op 55° C, fonteinen met een thermostaat best op stand 6 of 7. Als de chocoladefonteinen buiten in een koude tent staan kan je dit verhogen naar respectievelijk 75° C en stand 8 of 9.

Q? Is de chocolade warm?
A. De chocolade die uit de fontein stroomt is helemaal niet warm, en in combinatie met koud fruit zeker niet. De chocolade zal ook niet onmiddellijk stollen op het fruit, door het verhoogde percentage aan cacaoboter in de chocolade.

Q? Zijn er kortingen als ik ook een suikerspin huur?
A. Ja, indien u bij ons zowel een chocoladefontein als een suikerspinmachine huurt, dan kan u de suikerspinmachine huren inclusief suiker en stokjes voor 50 personen aan 75 €. De enige voorwaarde is dat wij beide machines komen installeren en afhalen.

Q? Blijven jullie ter plaatse om de chocoladefontein nadien terug mee te nemen?
A. Afhankelijk van de afstand en duurtijd, spreken we dit steeds op voorhand, of de avond zelf af. Als we ter plaatse blijven, doen we dit discreet en onopvallend, tot het feest gedaan is.